editie 2019

Antwerpen Gitaarfestival (AGF) en het Centrum voor Muziekinstrumentenbouw (CMB) bundelen voor de Guitar Spring Break 2019 hun krachten. Het gevolg is een gezamenlijk evenement vol intense ontmoetingen, workshops en concerten. De Spring Break is er zowel voor gitaristen, gitaarbouwers als gitaarliefhebbers.

Voor Luthiers is er vanaf 3 april een meerdaagse praktische workshop over double top guitars met Andreas Kirschner. Bovendien is er een programma met interessante gastlezingen van Siegfried Hogenmüller, Gary Southwell en Gernot Wagner.

 

Gitaristen krijgen vanaf 5 april de kans om hun spel te perfectioneren. In 2019 komen de tips en tricks van Tilman Hoppstock, Tomasz Zawierucha, Daniela Rossi, Roman Viazovskiy en Jan Depreter.

 

Bovendien kunnen ze, als ze inschrijven voor de formule Maestro+, op guitar date met Allan Willcocks. Dat is het alter ego van Tilman Hoppstock dat de componist in residentie van het Antwerpen Gitaarfestival 2019 wordt.

 

Onze stage staat open gitaristen en luthiers van alle leeftijden. Voor de gitaristen is er maximaal slechts plaats voor 15 inschrijvingen. Aarzel dus niet te lang ...

Wanneer?

3 tot 8 april 2019

 

Waar?
Bed Muzet cultuurhostel
Volmolenstraat 65, 2500 Lier, Belgium

Centrum voor Muziekinstrumentenbouw
Guido Gezellestraat 89, 2870 Puurs

 

Meer Weten?

info@antwerpengitaarfestival.be

BEVESTIGDE DOCENTEN & SPRekers

Tilman Hoppstock

Daniela Rossi

Jan Depreter

Tomasz Zawierucha

Roman Viazovskiy

Andreas Kirschner

Siegfried HogenMüller

Gary Southwell

Gernot Wagner

Zowel gitaristen als luthiers kunnen zich inschrijven voor de Spring Break 2019. Voor toeschouwers hebben we ook een abonnementsformule. Bij vragen of twijfel, kunt u ons steeds contacteren  info@antwerpengitaarfestival.be

BESTEL HIER JE CONCErtTICKETS

Masterclasses

concerten

  • Elke deelnemer krijgt individuele masterclasses van Daniela Rossi, Tomasz Zawierucha, Roman Viazovskiy en Jan Depreter
  • Afhankelijk van de formule waar een deelnemer voor kiest, is er de mogelijkheid tot een extra masterclass van Tilman Hoppstock (beperkt aantal)
  • 05/04 • 20u00: Jan Depreter, introductie Tilman Hoppstock
  • 06/04 • 20u00: Daniela Rossi
  • 07/04 • 19u00: Tomasz Zawierucha
  • 08/04 • 17u00: Studentenconcert

Workshops

ONTMOETINGEN

  • Gitaristen krijgen de kans om jonge luthiers van de bekende instrumentenbouwersschool CMB in Puurs te ontmoeten en op hun instrumenten te spelen.
  • Luthiers van het CMB krijgen de kans om gitaristen te ontmoeten en te praten over hun verlanglijstje.
  • Niets zo leerrijk als de het gesprek tussen pot en pint. Mis uw kans niet om een broodje te delen met Daniela Rossi, Roman Viazovskiy, Tomasz Zawierucha, Tilman Hoppstock, Andreas Kirschner, Siegfried Hogenmüller, Gary Southwell en Gernot Wagner

6 dagen gevuld MET

 spannende muziek, leerzame masterclasses en interessante ontmoetingen

Bed Muzet is de eerste jeugdherberg in België die zich richt op cultuur. Het cultuurhostel bevindt zich in het groen en valkbij de muziekacademie van Lier. Het stadscentrum van dit historische stadje met bezienswaardigheden als de Zimmertoren, de Sint-Gummaruskerk en de grote markt, is vlakbij.

Bed Muzet cultuurhostel

 Locatie

PARTNERS
SPRING BREAK