artiEst

november

2018

VAN 10 tot 18

Roberto Aussel

18 NOVEMBER • CC DEURNE

De Argentijnse gitarist Roberto Aussel (1954) is een buitengewoon muzikant en uitvoerder. Af an extraordinary musician and an exceptional interpreter.

 

Na zijn studies bij Jorge Martinez Zarate, verzamelde Aussel prijzen in de meest prestigieuze competities in de wereld. Sindsdien groeit het artistieke renommee van Aussel gestaag. Hij is geregeld te zien op podia in Europa, Zuid-Amerika en de Verenigde Staten.

 

Momenteel doceert Aussel aan de Musikhochschule Köln (Duitsland).

 

Zijn concertrepertoire gaat van barok tot hedendaagse muziek. Hij heeft bovendien aandacht voor volksmuziek en populaire stukken uit diverse Latijns-Amerikaanse landen.

 

Uit zijn interesse voor muziek uit de twintigste eeuw vloeiden talrijke samenwerkingen met componisten voort. Heel wat composities zijn dan ook voor hem geschreven. Al in 1981, droeg Astor Piazzolla zijn welbekende 'Five Pieces for Guitar' op aan Roberto Aussel.

 

In 1999 won Aussel de prestigieuze 'Konex de Platino-prijs' van de gelijknamige ARgentijnse stichting. In 2016, kreeg hij de Honorary Award Jose Tomas van het  gitaarfestival in Petrer (Spanje).

RESERVEER

PARTNERS