artiest

november

2018

VAN 10 tot 18

Jan Depreter

16 november • CC DEURNE

Jan Depreter (1975) volgde zijn opleiding als gitarist aan het Lemmensinstituut, het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en aan het Conservatorium in Den Haag (NL) bij Zoran Dukic.

 

Hij is laureaat in meer dan 16 internationale competities van Tokyo tot Parijs en geldt als een van de opmerkelijke gitaristen van zijn generatie. Depreter is een internationaal gevraagde gitarist. Recente concertentournees brachten hem naar de VS, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Griekenland. In zijn thuisland België is hij elk jaar de artistieke gastheer van het Antwerpen Gitaarfestival.

 

Van 2001 tot 2003 was hij docent aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Sindsdien wordt hij geregeld uitgenodigd als docent masterclasses op festivals in de wereld.

 

Cd-opnamen met Klara, Sony en Brilliant Classics zijn getuigenissen van zijn artistieke parcours. Zijn opnames van Turina, uitgebracht in 2015 bij Brilliant Classics, was volgens de Duitse radiozender RBB Kultur  "das beste Gitarrenalbum des Jahres". In 2018 verscheen zijn zevende solo-album 'Dedication'. Een hommage aan zijn grote voorbeeld Julian Bream.

 

Depreters eigen composities voor gitaar zijn uitgegeven bij Ricordi.

 

Reserveer

PARTNERS