artiest

november

2018

VAN 10 tot 18

Fernando Espi

17 november • CC DEURNE

Het succes van de gitarist Fernando Espí is het resultaat van een bijzondere muzikaliteit, gecombineerd met een onwrikbare techniek. De vakpers beschouwt hem als ‘een van de grootste Spaanse klassieke gitaristen' (Ritmo) en als 'een uitmuntende gitarist van de nieuwe generatie' (Classical Guitar).

 

Hij was de laatste student van José Tomás en won de buitengewone afstudeerprijs aan het “Oscar Esplá” Superior Music Conservatory van Alicante waar hij momenteel lesgeeft. He heeft bovendien een specialisatie behaald in de historische uitvoeringspraktijk en een graad in muziekgeschiedenis en muziekwetenschappen.

 

Fernando schreef diverse nationale en internationale prijzen op zijn naam. Zijn concertcarrière bracht hem in Spanje op alle belangrijke festivalpodia. In het buitenland speelde hij al in meer dan 30 landen in Europa, Amerika, Noord-Afrika en Azië.

 

Zijn concertcarrière combineert Espi met het geven van masterclasses en diverse gitaarcursussen. Hij is voorts de artistieke directeur van het International Guitar Festival 'Ciutat de Xixona' en heeft een eigen record label opgericht.

 

RESERVEER

PARTNERS